Sara Teleman
Sara Teleman foto: Jenny Gustafsson
Foto: Jenny Gustafsson

Gästföreläsare

Årets gästföreläsare är Sara Teleman. Sara är illustratör och gillar att prata och skriva om visuell kommunikation. Hon är nyhetsredaktör för tidningen Tecknaren och undervisar i illustrationshistoria på bland annat Konstfack, Södertörns högskola och Berghs School of Communication i Stockholm.

2013 kom antologin Svensk Illustration, sammanställd tillsammans med Andreas Berg. De arbetar just nu intensivt med utställningen ”Den stora utställingen om svensk illustration 1880–2020”, för Teckningsmuseet i Laholm."

       
      

Sofia Gydemo

Foto: Eva Dalin

 

Sofia är bibliotekarie på Sbi. Hon har suttit i juryn för Augustpriset, arbetat med urval för Barnbokskatalogen, skrivit för New Swedish Books för Kulturrådet, ansvarat för bokbloggen Flaskposten och arbetat som projektledare för Bokjuryn.

Sofia ansvarar för insamlingen av barn- och ungdomsböcker och har tidigare år presenterat statistik över bokutgivningen och föreläst om övergripande teman.

.

          
       

Karin Mossed

Foto: Eva Dalin

 

Karin är bibliotekarie på Sbi. Hon har varvat biblioteksarbete med andra uppdrag i bokbranschen. Under tre år var hon delägare i och förläggare på bokförlaget X Publishing.

Vid förra Bokprovningen föreläste Karin om sociala skillnader i barn- och ungdomslitteraturen under rubriken "Alla lika, alla olika: blottlagda klyftor".


 

Åsa Warnqvist

 Foto: Eva Dalin

   

Åsa är forskningsledare på Sbi och fil.dr. i litteraturvetenskap med särskilt intresse för litteratursociologi. Hon har ett pågående forskningsprojekt om mottagandet av L. M. Montgomerys böcker i Sverige och har bland annat varit ordförande i Augustjuryn.

Åsa har föreläst under Bokprovningen vid flera tillfällen, senast om elakheter i barn- och ungdomslitteraturen. Rubriken var "No more Mr. Nice Guy - elakheten rättfärdigad?"

         
        

Kajsa Bäckius

 Foto: Eva Dalin

    

Kajsa är bibliotekarie på Sbi. Hon har tidigare jobbat på folkbibliotek, bland annat som barnbibliotekarie i Järfälla.

Kajsa föreläste vid förra Bokprovningen om dystopiernas form och innehåll. Rubriken löd "Runt och fyrkantigt - dystopins inramning."

         
        

Hanna Liljeqvist
Hanna Liljeqvist foto Sbi
Foto: Sbi


Hanna är vikarierande bibliotekarie på Sbi. Hon är litteraturvetare med dagboksromanen som särskilt intresseområde och skrev sin masteruppsats om dagbokens roll i bokserien En prinsessas dagbok.

 

 Svenska barnboksinstitutet Växel 08-54 54 20 50 info@sbi.kb.se >> Öppettider
Odengatan 61 Bibliotek 08-54 54 20 60 biblioteket@sbi.kb.se
113 22 Stockholm