Seriedagen - SBI
Nu är programmet klart till Seriedagen den 16 maj

seriedagen 16 maj
Som ett förevenemang till Stockholms internationella seriefestival arrangerar Svenska barnboksinstitutet för tredje året i rad Seriedagen. Programmet ges den 16 maj och fokuserar på serier för barn och unga ur ett historiskt perspektiv.

Medverkar gör bland andra Thomas Storn som berättar om den svenska barnseriens historia och om sitt arbete med att förvalta den genom Svenskt seriearkiv i Malmö.

Anna Bergström, projektledare för Kalle Anka & C:o, och Mikael Sol, redaktör och projektledare för Fantomen, samtalar med tecknaren och författaren Johan Unenge om arbetet med att göra äldre serier relevanta för dagens läsare.

Elina Druker från Stockholms universitet talar om hur Tove Jansson i sina Mumin-serier undersöker konstnärsyrket som motiv.


I pausen visas 2016 års utgivning av serier för barn och ungdomar samt en del äldre serier. Programmet följs av mingel med bubbel.

Se hela programmet med hålltider på sbi.kb.se
#seriedagensbi

Dag och tid: 16 maj 2017 kl. 15.00–18.00
Plats: Svenska barnboksinstitutet, Odengatan 61, Stockholm. Fri entré, ingen förhandsanmälan. Ges med stöd från Stockholms stad. 

Kontakt: Lillemor Torstensson lillemor.torstensson@sbi.kb.se
Svenska barnboksinstitutet

Svenska barnboksinstitutet Växel 08-54 54 20 50 info@sbi.kb.se >> Öppettider
Odengatan 61 Bibliotek 08-54 54 20 60 biblioteket@sbi.kb.se
113 22 Stockholm