Forskarstafett

Aktuell forskning inom barn- och ungdomslitteraturfältet presenteras den 15 november i en forskarstafett med start kl. 15.00.

2015 var ett rekordår för forskning om barn- och ungdomslitteartur och i Svenska barnboksinstitutets skriftserie utkom ett stort antal böcker. 2016 genomfördes en Forskarstafett på Bokmässan där ett 10-tal böcker ur serien presenterades.

När det nu 2017 återigen utkommer flera böcker i skriftserien vill vi uppmärksamma det med en ny Forskarstafett. Under eftermiddagen den 15 november medverkar ett flertal av Sveriges främsta forskare inom området och presenterar aktuell forskning. Sbi:s forskningsledare Åsa Warnqvist är moderator.

Vi uppmärksammar också att Barnboken - tidskrift för barnlitteraturforskning, barnboken.net, fyller 40 år i år.

Efter presentationerna blir det mingel och bubbel med möjlighet att fynda bland äldre nummer i skriftserien.

Tid: 15 november kl. 15 till ca 18
Plats: Svenska barnboksinstitutet, Odengatan 61, T-bana: Odenplan.
Ingen förhandsanmälan. Fri entré.

Om skriftserien:
Stora delar av den samlade barn- och ungdomslitteraturforskningen i Sverige ingår i Sbi:s skriftserie som ges ut i samarbete med ett antal olika förlag. Det rör sig om akademiska avhandlingar, monografier och bibliografier inom barn- och ungdomslitteraturområdet.

Beslut om utgivning i serien tas av Sbi:s forskare Åsa Warnqvist samt, i vissa fall, av Sbi:s styrelse.

Vissa äldre titlar i skriftserien går att köpa direkt från Svenska barnboksintitutet. Övriga titlar köps via bokhandeln eller ibland direkt via författaren. Några titlar finns fritt tillgängliga. Till listan.

Svenska barnboksinstitutet Växel 08-54 54 20 50 info@sbi.kb.se >> Öppettider
Odengatan 61 Bibliotek 08-54 54 20 60 biblioteket@sbi.kb.se
113 22 Stockholm